Matens pris: det vi inte ser på kvittot När vi står i butiken och väljer mellan en påse frysta köttbullar och ett kilo ekologisk nötfärs, är det lätt att tro att priset på etiketten berättar hela sanningen. Men det gör det inte. Det verkliga priset på maten betalas i andra valutor: i sjukvårdskostnader, i utarmad…
Framtidens mat År 2057 När maten blev en belöning, inte en rättighet I den kalla neonbelysningen på näringsterminalen stirrar människor ner i sina skärmar – de kallar det “måltidstillståndet”. En algoritm avgör vad du får äta idag: om du tränade tillräckligt, loggade dina timmar på arbetet, eller följde veckans “hälsoprogram”. De rika bor i zoner…
Med hjälp av smarta kylskåp, appar och hälsosensorer kan våra matval bli spårade i realtid. I vissa framtidsscenarier kan: Det kan låta praktiskt – men också som en form av mjuk kontroll där valfriheten krymper. 🧬 2. Genetiskt anpassad mat – eller mat som styr generna Med utvecklingen av nutrigenomik (hur mat påverkar våra gener)…
När kommer ’vårdskulden’ för fetma-relaterade sjukdomar kollapsa vården?(Din skatt betalar för folks tredje portion nachos.)🚑 Varför Investerar Vi Inte MER i Viktminskning Som en Samhällsnytta? **👇 BLIR DU NU: A) Arg för att jag har rätt eller felB) Arg för att du inte kan argumentera emotC) Redo att ändra samhället?** Varför Investerar Vi Inte MER…
🍰 Från tårtor till tankar om viktminskning? Ja faktiskt! Att arbeta med sötsaker dagligen och ändå hålla vikten – det är en konst i sig. Många tror att det är omöjligt, men med rätt mindset, medvetenhet och strategi är det fullt möjligt. Och just därför vill vi idag skriva om något helt annat än grädde,…
Fundera på och utveckla: Här är loggan med en fenix som bär en grön växt med tre blad – och som omfamnar bokstäverna F & H. Testar olika stilar (t.ex. mer stiliserad, handritad eller modern minimalistisk) eller färgkombinationer? Fenix Hygge Logo Här är ett första förslag på loggan för Fenix Hygge – med en fredlig…
I framtiden kommer inte människor äga sin hälsa – den kommer kontrolleras av de stora livsmedelsjättarna. Redan nu ser vi hur processad mat, kemiska tillsatser och beroendeframkallande recepturer gör oss till passiva konsumenter i ett sjukdomssystem. Hur Matindustrin Redan Kontrollerar Oss Kemisk Beroendemanipulation Socker, salt och artificiella smakförstärkare (t.ex. MSG) är designade för att trigga hjärnans belöningssystem och göra…